Många besökare på MaskinExpos nypremiär

Maj månads soligaste dagar, 26 475 besökare och 545 utställare med välfyllda montrar. Premiären för MaskinExpo på STOXA blev precis den folkfest arrangören hoppats på.

 Vi har förberett oss väl inför anstormningen, säger Kie Wirenholt, VD på MaskinExpo. Efter fjolårets rekord var det en utmaning att ladda om batterierna och flytta Nordens största maskinmässa till en golfbana öster om Arlanda. Branschens företag flyttade med och bokade rekordstora montrar på STOXA.

Tidsmässigt var 24-26 maj en tuff helg; det var Pingst och samtidigt gick  Elitloppet som drog många besökare och fyllde Stockholms hotell. Dessutom införde MaskinExpo entré för besökarna. Men med facit i hand är MaskinExpo mer än nöjda med den första mässan på STOXA.

– Det mesta flöt på bra, och utställarna bjöd verkligen på en riktigt, riktigt bra uppvisning av årets nyheter. Hela 26 475 besökare kom till mässan och fick bland annat se världens snabbaste hjullastare hos Swecon, Mowics nya halkvarningssystem TrackIce och EMSG visade världens första batteridrivna grävmaskin.

Efter första evenemanget på STOXA har både utställare och besökare berömt trivseln och funktionaliteten på området. Levande, skönt att gå på grus och bra med tågen man kunde hoppa på och av. Den vackra miljön med dammar, välklippta grönytor och skuggande träd erbjöd bra ytor för att utvärdera erbjudanden, smälta intryck och koppla av mellan monterbesöken. 

Mikael Rindborg på Mowic reflekterar över de tre dagarna på MaskinExpo:

– Vi hade många givande samtal om våra GPS-system, både med entreprenörer och kommuner. Det var stort intresse för vårt nya halkvarningssystem TrackIce, som lanserades under våren. Vår röda leksakstraktor som visade vår vinkelsensor för plog upp/plog ner var populär både för stora och små.

 2013 arrangeras MaskinExpo – nordens största maskinmässa – i samarbete med MaskinLeverantörerna på STOXA, Stockholm Outdoor  Exhibition Area, 10 minuter från Arlanda den 23-25 maj 2013.